Strony

niedziela, 18 maja 2014

Gruszkowe muffiny z żurawiną

Dziś przypada Światowy Dzień Pieczenia. W tym dniu pieczemy dla swoich bliskich, rodziny, przyjaciół, współpracowników. Jest to również doskonała okazja do wspólnego spędzenia czasu i do dzielenia się radością jaką daje wspólne pieczenie. Razem z moim dzieciem przygotowałyśmy muffinki dla taty :) Przygotowanie blachy babeczek nie trwa dłużej niż 35 min. Przepis od MAGicznej Mamy. Zapraszam

 


SKŁADNIKI
składniki mokre
ok. 500 ml musu z gruszek*
1 łyżeczka naturalnego ekstraktu wanilii
1 łyżka syropu z agawy
100 ml oleju
* obrane gruszki zmiksować lub zetrzeć na tarce na drobnych oczkach

składniki suche
200 g mąki orkiszowej
100 g mąki owsianej
2 płaskie łyżeczki naturalnego proszku do pieczenia
1 łyżeczka imbiru w proszku
3 łyżki drobnego cukru trzcinowego
ok. 100g suszonej żurawiny BIO


WYKONANIE
  • Łączymy ze sobą wszystkie mokre składniki.
  • Mąki przesiewamy, dodajemy proszek do pieczenia, imbir i cukier. Całość mieszamy.
  • Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą. Na końcu dodajemy żurawinę.
  • Pieczemy w piekarniku przez ok. 20 -25 min. w temp. 180st. C

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz