Pasta z awokado to świetny dodatek do kanapek. Idealny pomysł na zdrowe i sycące śniadanie. Awokado jest lekkostrawne, korzystnie wpływa na krew, zapobiegając anemii. Banalnie prosta i szybka w przygotowaniu pasta, może pełnić również formę dipu do drobnych przekąsek.
Fot. pojawi się wkrótce, tym razem bateria padła :) W zamian ciekawostka jak wykorzystać sporych rozmiarów pestkę z awokado.
Fot. pojawi się wkrótce, tym razem bateria padła :) W zamian ciekawostka jak wykorzystać sporych rozmiarów pestkę z awokado.
1 dojrzałe awokado
ząbek czosnku lub płaska łyżeczka suszonego
sok z ok. 1/2 cytryny (ew. limonki)
1 łyżka oliwy z oliwek
sól i czerwona ostra papryka do smaku
WYKONANIE:
Awokado obrać, wyciągnąć pestkę i rozgnieść widelcem. Dodać czosnek, przyprawy do smaku i stopniowo sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać (lub zmiksować na gładką masę).
Podawać z dobrym pieczywem i warzywami.
Podawać z dobrym pieczywem i warzywami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz